Hledáte zdravější náhradu za chléb a pečivo, které je plné pšenice, lepku a sacharidů? Zkuste tyto
nízkosacharidové a bezlepkové chleby, které si zamilujete na první kousnutí.
Low-Carb chléb a pečivo je z nutričního hlediska zdravou alternativou klasického pečiva. Základní směs tvoří ořechy a semínka, které rychle snižují glykemický index a chléb dostává zcela unikátní vlastností na rozdíl od běžného chleba a pečiva.
Nízkosacharidový chléb a pečivo využijete úplně stejně jako běžné pečivo: na chlebíčky, toasty, sendviče, jednohubky, topinky, ale také jako krutony do polévek či salátů, nebo jako přílohu k omeletám či ke guláši.
V současné době máme nabídce dva základní druhy chleba: tmavý semínkový chléb z kokosové mouky a světlý chléb z mandlové a kokosové mouky. Low-Carb chléb lze zakoupit přímo hotový nebo směs pro upečení doma.
Výrobek, který neobsahuje pšenici, ječmen, žito, oves nebo jejich křížence.
Výrobek neobsahující jakékoli
upravené suroviny.
Do výrobku nebyly přidány jednoduché sacharidy (monosacharidy či disacharidy).
Můžete si být jisti, že výrobek obsahuje minimálně 6 g vlákniny na 100 g výrobku.
Můžete si být jisti, že bílkoviny představují alespoň 20% energetické hodnoty potraviny.
Tmavý semínkový chléb
z kokosové mouky – směs
Složení: Kokosová mouka, lněné semínko, slunečnicové semínko, dýňové semínko, chia semínko, sezamové semínko, jedlá sůl, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný.
Alergeny: sezamová semena
Upozornění na obale: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Spotřebujte do data uvedeného na obalu. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
Hmotnost balení: 190 g
Vyrobeno v České republice
Energetické hodnoty:
Tuky
z toho nas. mast. kyseliny
Sacharidy
z toho cukry
z toho polyalkoholy
Vláknina
Bílkovina
Sůl
190 g
3331,43 kJ/
796,21 kcal
59,82 g
16,01 g
27,94 g
8,09 g
0,00 g
38,08 g
37,83 g
3,47 g
100 g
1753,38 kJ/
796,21 kcal
31,48 g
8,43 g
14,71 g
4,26 g
0,00 g
20,04 g
19,91 g
1,83 g
Návod k použití směsi pro všechny trouby
Potřebujete: 6 celých vajec, 75 g másla
Postup přípravy: Troubu předehřejte na 160 °C. Směs nasypte do mísy a důkladně promíchejte. Poté přidejte rozehřáté máslo, těsto by mělo mít drobivou konzistenci. Rozklepněte vejce a vyšlehejte pomocí metličky či šlehače. Vaječnou směs přilijte do těsta, opravdu dobře a důkladně promíchejte. Těsto vložte do formy na biskupský chlebíček (vyložený pečícím papírem), povrch uhlaďte. Poté vložte do trouby a pečte asi 50-55 minut na 160 °C. Po upečení chléb přikryjte alobalem a pečte dalších 20 minut při 75 °C. Hotový chléb nechte nejprve vychladnout, aby se při krájení nedrolil.
Hmotnost chleba po upečení: 550 g (± 15%)
Energetické hodnoty:
Tuky
z toho nas. mast. kyseliny
Sacharidy
z toho cukry
z toho polyalkoholy
Vláknina
Bílkovina
Sůl
550 g
7169,00kJ/
1713,39 kcal
146,61 g
63,41 g
30,22 g
11,04 g
0,00 g
36,78 g
72,41 g
3,37 g
100g
1303,46 kJ/
311,53 kcal
26,66 g
11,53 g
5,49 g
2,01 g
0,00 g
6,69 g
13,16 g
0,61 g
1 porce (2 plátky)
80 g
1042,76 kJ/
249,22 kcal
21,32 g
9,22 g
4,40 g
1,61 g
0,00 g
5,35 g
10,53 g
0,49 g
nutriční hodnoty: směs
návod k přípravě
Nutriční hodnoty: Chléb po upečení
Výrobek, který neobsahuje pšenici, ječmen, žito, oves nebo jejich křížence.
Výrobek neobsahující jakékoli
upravené suroviny.
Do výrobku nebyly přidány jednoduché sacharidy (monosacharidy či disacharidy).
Můžete si být jisti, že výrobek obsahuje minimálně 6 g vlákniny na 100 g výrobku.
Můžete si být jisti, že bílkoviny představují alespoň 20% energetické hodnoty potraviny.
Světlý chléb z mandlové
a kokosové mouky – směs
Složení: Mandlová mouka, kokosová mouka, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný, zahušťovadlo: xanthanová guma.
Alergeny: suché skořápkové plody (mandle)
Upozornění na obale: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Spotřebujte do data uvedeného na obalu. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
Hmotnost balení: 175 g
Vyrobeno v České republice.
Energetické hodnoty:
Tuky
z toho nas. mast. kyseliny
Sacharidy
z toho cukry
z toho polyalkoholy
Vláknina
Bílkovina
Sůl
175 g
3831,76 kJ/
915,79 kcal
73,08 g
9,46 g
30,67 g
9,46 g
0,00 g
31,47 g
35,02 g
0,02 g
100 g
2189,58 kJ/
523,31 kcal
41,76 g
5,40 g
17,53 g
5,41 g
0,00 g
17,98 g
20,01 g
0,01 g
Návod k použití směsi pro všechny trouby
Potřebujete: 12 bílků, 45 g másla
Postup přípravy: Troubu předehřejte na 160 °C. Směs nasypte do mísy a důkladně promíchejte. Poté přidejte rozehřáté máslo, těsto by mělo mít drobivou konzistenci. Pomocí šlehače vyšlehejte z bílků hodně tuhý sníh. Všlehejte ⅓ bílků do těsta (pomocí šlehače) a pak zapracujte zbytek (ručně). Těsto vložte do formy na biskupský chlebíček (vyložený pečícím papírem), povrch uhlaďte. Poté vložte do trouby a pečte 40-45 minut na 160 °C. Hotový chléb nechte nejprve vychladnout, aby se při krájení nedrolil.
Hmotnost chleba po upečení: 550 g (± 15%)
Energetické hodnoty:
Tuky
z toho nas. mast. kyseliny
Sacharidy
z toho cukry
z toho polyalkoholy
Vláknina
Bílkovina
Sůl
550 g
5142,50 kJ/
1229,06 kcal
93,47 g
28,35 g
28,62 g
8,25 g
0,00 g
26,43 g
69,89 g
0,03 g
100 g
935,00 kJ/
223,46 kcal
16,99 g
5,16 g
5,20 g
1,50 g
0,00 g
4,81 g
12,71 g
0,01 g
1 porce (2 plátky)
80 g
748,00 kJ/
178,77 kcal
13,60 g
4,12 g
4,16 g
1,20 g
0,00 g
3,84 g
10,17 g
0,00 g
nutriční hodnoty: směs
návod k přípravě
Nutriční hodnoty: Chléb po upečení
Low-Carb
Low-Carb je trend poslední doby, kdy pod vedením odborníků měníme způsob stravování a životní styl. Hlavním principem Low (málo, nízko)Carb (sacharidů) stravování (nízkosacharidové stravování) je omezení konzumovaných sacharidů, tedy stravy, v níž jsou obsaženy obiloviny, těstoviny, brambory, pečiva, průmyslově zpracované potraviny, sladkosti, ale zároveň i ovoce, které je zredukováno na minimum.
© 2019 LC LIFE | Všechna práva vyhrazena | webdesign by karkulin